Anlita en föreläsare inom ledarskap

Om man jobbar som företagsledare så ser man ibland att de anställda man har ibland dippar och sjunker i sin motivation. Här ställs man inför flertalet möjligheter och utmaningar och man måste snabbt få sina anställda att hitta lusen och återgå till den normala arbetsglädjen igen. Här kan det vara ett bra alternativ att antingen bjuda på en slags teambuildning, en middag eller att anlita en föreläsare – alla saker som svetsar samman gänger och får dem att jobba mot samma mål. Dock ska man gällande det sistnämnda – att anlita en föreläsare – först och främst se till att denna täcker de behov som man har och kräver. Det kanske inte är alltför bra att anlita en gammal hockeyspelare om du ska motivera dina anställda inom säljbranschen utan här kanske du snarare ska sikta på att anlita en föreläsare inom ledarskap just.

Det finns nämligen ett stort utbud av föreläsare så här gäller det verkligen att hålla tungan rätt i mun och verkligen se över vad man vill ha ut av denna föreläsning. Vill man ha en anekdoter om ett liv på skridskor eller tror man att ett anlitande av en föreläsare inom ledarskap är det som kan göra skillnad och få de anställda att hitta tillbaka till sin rytm? Ja, det finns som sagt lite att välja bland och vi säger här inte att den gamla hockeyspelaren inte passar som föreläsare – vi säger bara att han kanske inte passar just där. Det är precis som att en föreläsare inom ledarskap knappast har något att erbjuda ett gäng hungriga hockeyspelare på ett landslagsläger. Man anpassar – helt enkelt – den föreläsare man anlitar efter hur behovet på arbetsplatsen, skolan eller, som i det här fallet – hockeylaget, ser ut.

Motivera arbetslösa genom en föreläsare inom ledarskap

Ett område som defintivt skulle kunna dra nytta av att anlita en föreläsare inom ledarskap är att låta denne tala framför arbetslösa. Att på ett motiverande sätt kunna berätta om det gick till då denna startade sina verksamheter kan vara den gnista som tänder en eld av jävlar anamma hos de som lyssnar. Ofta handlar det inte om att de inte kan – det handlar snarare om att de inte vågar och kan exempelvis en föreläsare inom ledarskap knuffa de arbetslösa i rätt riktning så är naturligtvis detta till gagn för hela Sverige.

Tänk själv om exempelvis Ingvar Kamprad plötsligt skulle dyka upp och berätta om hur han födde IKEA och hur han sett hur detta företag växt från en liten verksamhet i ett garagre till den mångmiljard-industri det i dagsläget är för ett gäng av arbetslösa. Det skulle kunna vara det som gör skillnaden mellan att få någon att våga satsa och tro på sin idé istället för att kassera den och låta den bli liggande. En föreläsare inom ledarskap kan vara det som behövs – något som är värt att tänka på för i synnerhet Arbetsförmedlingen.