Behöver jag hjälp av redovisningsbyrå i Stockholm?

Alla som någon gång har haft, eller har, ett företag vet att det här med redovisning och annat som har med bokföringen inte tillhör varken det lättaste eller det roligaste med jobbet. Detta oberoende på hur stort eller litet företaget är – en liten mattfirma med två anställda i Stockholm eller ett större företag i Västerås som sysslar med bemanning – de flesta upplever samma problem.

Det är helt enkelt svårt att sätta sig in i skattetabeller, avgifter, avdrag och annat som rör redovisningen och det är här som en redovisningsbyrå kan vara till stor hjälp. Säg att du driver den där lilla mattfirman i Stockholm och hela tiden halkar efter med avbetalningar, räknar fel på skatter och därför i slutändan tvingas betala staten dyra avgifter – trots att du hela tiden haft ett ärligt uppsåt – där kan en redovisningsbyrå vara din stora räddare. Genom att anlita en redovisningsbyrå i Stockholm som tar hand om din bokföring så får du hjälp av experter som kan allt inom just bokföring, skatter och annat som man kanske som en vanlig mattläggare inte har en aning om.

Dessutom behöver det inte vara så dyrt att anlita en redovisningsbyrå heller – speciellt då inte i Stockholm där konkurrensen dem emellan är stor och det därför kan vara möjligt att pressa priserna lite också. Har du den där mattfirman i Stockholm och hela tiden tvingas betala restskatt eller andra onödiga avgifter – ja, då kan helt enkelt en stående överföring till en redovisningsbyrå hjälpa dig att spara in många sköna kronor i slutändan.

Hur mycket kostar en redovisningsbyrå i Stockholm?

Själva avgifterna och betalningarna till en redovisningsbyrå varierar och beror dels på vilken du anlitar samt hur stort företag du har. En redovisningsbyrå kan nämligen antingen jobba mot viss procent eller mot fasta avgifter och detta är helt enkelt något som du själv måste reda ut med den redovisningsbyrå du väljer att anlita. Men säg att du med din lilla mattfirma i Stockholm anlitar en redovisningsbyrå och betalar en fast avgift på 1 000 kronor i månaden – här tänker vi väldigt högt – så blir det i slutändan alltså 12 000 kronor per år och om man då slår ut detta mot eventuell restskatt med avgift så kan man direkt se att det lönat sig att anlita en redovisningsbyrå istället för att sköta bokföringen själv.

Dessutom ska man inte underskatta att man får mer tid över till att göra det man är bra på heller – i det här fallet lägga mattor – och därför fullt ut kan koncentrerar sig på det istället för på siffror. Något som i slutändan kan innebära fler och större jobb som drar in betydligt mer pengar till firman. En redovisningsbyrå ska alltså inte ses som någon onödig utgift utan snarare tvärtom som en viktig investering som tillåter företag att kunna fokusera på det som de är bra på – detta oavsett om det handlar om att lägga mattor och golv i Stockholm eller sköta rekrytering av människor till vård och omsorg i Västerås.