Cykel Malmö

Jag har cyklat ända sedan jag var liten, har liksom inte sett en anledning att inte göra det. Jag har aldrig tagit det där körkortet som alla tjatar om, och här i Malmö känns det knapp lönt heller. Här är cykelvägar överallt, och det finns liksom inget direkt problem med att ta sig runt.

Jag har inte den vackraste cykel Malmö har att erbjuda, men å andra sidan behöver jag inte det heller. Jag tvättar, putsar och smörjer upp kedjan, och i gengälld tar den mig dit jag behöver. Det är ett miljövänligt alternativ och jag har aldrig någonsin behövt betala för en parkering. Bara en sådan sak liksom.

Så nej, trots att mina vänner och kollegor inte förstår hur jag kan vara utan körkort, och trots att alla jämnt och ständigt påpekar hur jobbigt och tidskrävande allting måste vara, så är detta mitt sätt att leva på. Det ger mig fri träning, en massa frisk luft, och som sagt, massa pengar över till annat.

Att övergå till bil idag, i vuxen ålder, det finns inte på kartan. Istället tycker jag snarare att folk borde cykla mer, att de borde tänka ett steg längre. I stället för att kasta pengar på dyra gymkort så är det billigare att bara hitta en begagnad cykel å internet.

Aja, alla är vi olika, och om de skall acceptera mig så får väl även jag acceptera dem. Lila faran kommer dock alltid vara en kär medlem i min familj, det är då ett som är säkert. Testa du också, låna en kompis cykel och ta ett varv, jag kan lova att du inte kommer ångra dig. Som sagt, Malmö erbjuder många fina stigar och vägar, som gjorda för att cykla på.