E-handelstrender

På internet finns alla varor som finns i verkliga livet. Du kan alltså hålla på med e-handel och hitta samma utbud av varor som du gör i köpcentret. Vilka varor säljer dock bäst via e-handel? Det tar vi upp här! Vill du läsa om företag och shopping i Sverige finns även webbplatser som den vi länkar här.

Böcker och skivor

Vi handlar saker inom framför allt tre områden, nämligen medier och underhållning, främst böcker och skivor och elektronik. Så har det sett ut länge. Böcker och skivor har alltid varit det som sålts mest och är det än idag, även om skivförsäljningen sjunker i takt med att fildelning och andra, mer legala distributionsformer på nätet tar över. Även annan elektronik köps mycket via nätet: Bland annat datorer, telefoner, TV-spel och kameror.

Kläder

De senaste åren har det dykt upp allt fler klädbutiker online. Alla butiker som har reella affärer har det även online. Många företag har bara sina butiker på nätet och fokuserar hela sin verksamhet på det. Det har skapats en helt egen marknad för e-handel inom mode och företagen har blivit experter på att designa sina hemsidor, göra reklam och leverera sina varor. De gör kläderna lättillgängliga genom många bilder, både på en modell och bara på plagget och delar även ut kataloger till kunden för att hen ska bli nyfiken.

Resor

Om det är någon vara eller tjänst där e-handel verkligen har tagit över så är det resor. Idag går nästan ingen längre till reella resebyråer, allt sker online: Hotellet, flyget, hyrbilen och aktiviteter köps via e-handel.