En korrekt kontorsflytt kräver kompetens

Ser man till hur många företag som finns i Stockholm och hur varierande resultat alla dessa visar upp så kan man också förstå varför det sker ett väldigt frekvent bytande av lokaler i staden. Det vill säga; går ett företag bra så kanske man anställer nytt fok och måste därigenom byta sin mindre lokal mot en större sådan. Detsamma gäller om ett företag har problem med sin lönsamhet och kanske av den anledningen tvingas byta lokal till en billigare – och mindre – sådan.

Oavsett anledning så är flyttar något som är vanligt i Stockholm och det är sällsynt att man ser att ett företag sitter kvar i samma lokaler under en väldigt lång tid. Som exempel på detta kan vi nämna IBM:s flytt i Kista från lokaler som man haft sedan -70-talet och som man till mångt och mycket förknippats med. Ser man att en sådan jätte plötsligt byter lokaler – ja, då kan man också förstå varför så många andra, mindre företag gör samma sak.

Gemensamt här är att varje företag i Stockholm vid sina flyttar använder sig av professionell hjälp och att man gör detta med vissa krav på arbetet i fråga. Det vill säga, en kontorsflytt – som det till stor del handlar om då företag i Stockholm flyttar – kräver att den flyttfirma som anlitas klarar av att leva upp till vissa krav och det är också därför som man ser att vissa flyttföretag som regel blir mer anlitade än andra vid en kontorsflytt; trots att de kanske kostar lite mer pengar än vad konkurrenterna gör.

Vilka krav ställer man då som företagare inför en kontorssflytt i Stockholm? Jo, vi radar upp några av dessa så blir bilden lite klarare av vad vi menar och varför en kontorsflytt kräver mer kompetens än vad en vanlig flytt hos en privatperson gör.

• Sekretess. Det här är viktigt. Vid en kontorsflytt så kommer flyttfirman i kontakt med dokument och med datorer där känslig information finns och denna får under inga som helst omständigheter föras vidare.

• Tiden. En kontorsflytt måste ske på ett effektivt sett och den måste följa den överenskomna tidsplanen. Varför? Jo, av förklarliga skäl. Ett företag har inte råd att förlora dyrbar tid och måste snabbt kunna sätta igång med arbetet igen i de nya lokalerna.

• Känslighet. Att packa, bära och frakta känsliga saker som datorer kräver att de anställda verkligen vet vad de gör. Kort sagt; går en dator sönder vid en kontorsflytt så påverkar det mer än vad punkten ovan kan göra. Företag kan – helt enkelt – inte riskera att något går sönder då det påverkar produktiviteten i allra högsta grad.