Flyttfirma Linköping – Magasinering

I veckan hjälpte min sambo och jag min gamla mor att flytta. Hon bodde i en stor trea, helt ensam, med en hyra som var oerhört hög. Hon hade mer plats än vad hon behövde, och det var helt enkelt onödigt och oerhört oekonomiskt att bo kvar.

Vi hittade en fin mindre tvåa till henne som hon föll för direkt, och i veckan var det alltså dags att flytta. Jag och min sambo hade från början tänkt göra arbetet själv, min mamma kan ju definitivt inte hjälpa till, men när vi insåg hur oerhört mycket prylar hon hade så var det bara att tänka om.

Har ni tänkt på hur mycket saker man samlar på sig under alla sina år? Bara jag själv har en himla massa saker i alla möjliga skrymslen och vrår, och min mamma som då har levt trettio år längre har ännu lite mer saker.

Det slutade helt enkelt med att vi anlitade en flyttfirma. Eftersom det fanns så oerhört mycket grejer så insåg vi också att dessa aldrig skulle få plats i den nya lägenheten, något som gjorde att ännu ett problem uppstod. Som tur var så visade det sig att den flyttfirma vi anlitat faktiskt hyrde ut förvaringsplats på deras egna magasin här i Linköping, så problemet löste sig medetsamma. Bara för att man inte råkar ha plats för sina saker så innebär det ju inte att man vill kasta eller sälja dem, så detta var helt perfekt.

Nu håller kära mamma i alla fall på att bo in sig i sitt nya hem, och som det ser ut än så länge så trivs hon bra. Med mindre hyra att betala har hon ju pengar över till annat, så nu är det tal om en semesterresa senare i år. Vi får väl se om jag och mannen får lov att följa med, vi hjälpte ju till lite grann åtminstone..