Funderingar över kontorsstolar och ergonomi

Jag och min vän sitter och pratar om nya kontorsstolar.Vad ska det vara bra för?

Jag har länge gått och funderar över det här med bra kontorsmöbler. På vårt företag så har jag hört att väldigt många avdelningar har kastat ut sina gamla kontorsmöbler och istället köpt in speciella kontorsmöbler som tydligen ska vara ergonomiska och bra för kroppen. Men på vår avdelning har vi fortfarande kvar samma inredning som vi alltid har haft, så egentligen förstår jag inte varför det är så himla nödvändigt med sådana här ergonomiska möbler.

För om det hade varit så himla viktigt med dessa ergonomiska kontorsmöbler så tycker man väl ändå att alla avdelningar hade fått byta till dessa? Det är nog egentligen just av den anledningen, att alla inte har bytat, som jag tror att jag är lite skeptisk till ergonomiska möbler. Dessutom så tycker jag att det känns rätt löjligt att det är just en speciell sorts kontorsstolar som är bra just för dig, varför är inte alla kontorsstolar bra bara? Vad är det som gör just den stolen så himla bra? För när jag sitter ner på min kontorsstol så känns den precis lika bra som en sån där ergonomisk stol.

Jag kommer antagligen aldrig riktigt att fatta det där med ergonomiska kontorsstolar. Men jag antar att för dem som har ont i ryggen, smärtor i armen eller något annat, så mår dem nog mycket bättre när dem har fått en ergonomisk kontorsstol, eller något.

Jag är i alla fall inte övertygad om dem här stolarna, inte förren jag får höra någon vetenskaplig historia om att dem faktiskt är bättre, och inte förren jag också får en. Punkt slut. Dock om ni är osäkra kan ni läsa mer på denna sida, och även köpa nya ergonomiska möbler.