Gammalt hus blir som nytt

Fönster GöteborgNu är vår långa väntan äntligen över. Det är över 6 veckor sedan vi kommit till beslutet att åka in och titta på fönster i Göteborg. Vi ville nämligen ge huset litet av ett ansiktslyft för att göra något åt den lite trötta fasaden och att skaffa nya fönster verkade vara ett av de bättre alternativen. Nya fönster innebär ju också att isoleringen blir lite bättre här hemma och det är ju aldrig en nackdel. Med lite tur kan det spara in lite på uppvärmningen på längre sikt.

När vi väl började titta på olika fönster i Göteborg blev vi sedan rätt så överraskade faktiskt. Det fanns ett mycket större utbud än vad vi först hade trott. Vi kunde till och med få ovala eller runda eller helt fyrkantiga fönster om vi ville det. Och visst var vi lite sugna på att skaffa några ovala fönster för att ge huset det där lilla extra, men i slutändan valde vi ändå lite mer traditionella alternativ.

När vi beställt våra fönster i Göteborg fick vi återvända hem och vänta ett par veckor. Sedan dök hantverkarna upp och jobbet kom igång ordentligt. Som tur var så hade företaget vi hamnade hos sina egna hantverkare, så vi behövde inte direkt göra särskilt mycket alls.

Och nu är det alltså klart. De nya fönstren är på plats och huset har fått den ansiktslyftning vi hoppades på. Det visade sig också förstås att vi kunde göra ROT-avdrag på det hela. Och det var ju något vi inte hade tänkt så mycket på, så det blev något av en trevlig överraskning. Med andra ord fick vi våra nya fönster billigare än vi trott!