Guide till den ultimata sportbehån.

Att hitta rätt sport bh att träna i är viktigare än många kanske tror, men att hitta den rätta sport behån är inte helt enkelt. En sport bh ska ge det optimala stödet på samma gång som den ska sitta bekvämt och den ska tillåta maximal rörelsefrihet. Feminint.se ger dig här tips på vad du ska tänka på när du väljer en sport bh.
Oavsett om du har större eller mindre byst är det otroligt viktigt att du använder en bra och stabil bh när du tränar. Din byst är uppbyggd av ligament, som kan töjas ut. Har ett ligament väl blivit uttöjt kan de aldrig få tillbaka sin ursprungsform. Men att hålla bystens form är inte det enda argumenetet för att skaffa en bra sport bh. Det starkaste argumentet är att din byst rör sig i genomsnitt cirka nio centimeter vid ett löpsteg, håller du då inte bysten på plats under ditt träningspass kan du få ont i rygg, nacke och skuldror, vilket i längden kan ge stora kroppsliga problem.

Välj rätt sport bh
Självklart beror ditt val av sport bh på hur stor byst du har och vad för träningsform du ska utföra. En större byst behöver i regel en stabilare sport bh än en liten byst, då större byst är tyngre. Ska du utföra lågintensiv träning såsom yoga eller en rask promenad räcker det oftast med en mjukare sport bh än vid högintensiv träning som till exempel löpning och crossfit, där du rör kroppen i intensivare rörelser.

Testa sportbehån ordentligt
Se även till att testa sport behån ordentligt innan du faktiskt börjar använda den till din träning. Det är viktigt att testa att ta djupa andetag, hoppa och känn efter om det är en stabil bh, och glöm inte att röra mycket på armarna så du känner om sportbehån sitter bekvämt. Om bysten rör sig för mycket och om du känner minsta skav eller irritation har du inte hittat rätt sport bh. Känner du dig osäker, ta hjälp av kunnig personal, de hjälper dig gärna att hitta rätt.

http://www.feminint.se/sport-1 hittar du flera testvinnare från exempelvis Shock Absorber.

Shock Absorber Ultimate run sportbh A-G kupaShock Absorber Ultimate run sportbh A-G kupa