Idag är det dags att vårda sin hud

Hudvård MalmöIdag på bussen hem från jobbet hamnade jag mittemot en tjej som hade ansiktet fullt med acne. Det gjorde så ont i mitt hjärta, jag såg hur noggrant hon hade sminkat sig för att täcka allting så att vi andra inte skulle märka nånting. Men det syntes såklart ändå, som det gör. Acne är en fruktansvärt sak och det är hemskt att det oftast drabbar ungdomar som redan har ett ostabilt självförtroende. Jag vet för jag har haft det själv.

Som tur är finns det eminent hudvård i Malmö som kan hjälpa en, både bra och dåliga, och det gäller verkligen att hitta rätt. Jag testade hur många ställen som helst innan jag hittade nån som hade rätt behandling för just min acne. Om man går in på http://hudvårdmalmö.se kan man se vad det finns för alternativ. Det bästa är att gå på en konsultation, då brukar man märka direkt om man kommit till ett ställe där de vet vad de sysslar med.

Dagen jag kunde titta mig i spegeln och se ett ansikte helt fritt från finnar lyftes det en stor sten från mitt bröst som jag hade burit runt på sen tidiga tonåren. Jag vill att alla ska få känna den lättnaden och hellre förr än senare. Fast att jag är helt fri från det nu kommer det alltid göra lika ont i mig när jag ser någon annan som går igenom samma sak. Visst är det inte farligt eller dödligt, det är bara något fysiskt men hur mycket det påverkar en kan man nog bara förstå om man varit där själv. Vissa bryr dig kanske inte så mycket men för vissa är det lika illa som att ha en ”riktig” sjukdom. Jag hoppas att det kommer komma något så enkelt som bara ett litet piller för att föhindra det i framtiden.