Installera en bilkamera i min bil

Nu tänkte jag berätta en historia som många säkerligen kommer att känna igen sig i. Antingen så har det inträffat just dig, eller så är det någon i din närhet som har råkat ut för något liknande. Oavsett vad så är det inte en händelse som jag önskar skall hända någon, då det förmodligen inte är många som är intresserade utav dispyter med oärliga och självgoda människor.

Jag var som vanligt ute och körde bil en eftermiddag i rusningstrafiken. Jag tillbringar mycket tid i min bil, mycket på grund utav att jag har långa resor till och från min arbetsplats och för att jag har barn med olika aktiviteter. Jag har haft körkort i många år och jag skulle själv kalla mig en försiktig och omtänksam bilförare. I många fall är jag kanske till och med för försiktig, vilket är en egenskap som jag erhöll då jag fick mitt första barn. För mig är andras liv i de flesta situationer betydligt viktigare än mitt eget, framför allt då jag talar om situationer då mina barn är involverade. De flesta förstår nog den tanken. I alla fall så var det som vanligt mycket trafik på vägen hem från jobbet, och jag satt i godan ro och lyssnade på bilradion samtidigt som jag krypkörde och försökte hålla koll på alla de stressade bilisterna runt omkring mig. Vid ett rödljus var jag tvungen att stanna, såklart, och fick plötsligt känna en ordentlig smäll i ryggen. Bilisten bakom mig hade förmodligen förhoppningar om att jag skulle stå på gasen för att hinna över, och var uppenbart ouppmärksam då han inte insåg att jag tänkte stanna för det nästan orangea ljuset. Eftersom att jag inte kunde kliva ur mitt i gatan väntade jag på grönt ljus och blinkade in till kanten för att stanna och tala med personen ifråga som hade kört in i mig. Det var dock bara jag som hade den tanken, för då jag klev ut var det någon annan som ställde sig på gasen för att snabbt försvinna från olycksplatsen. På grund utav all trafik hann jag inte se registreringsskylten, och insåg då snabbt att de skador som jag faktiskt fick på min bil skulle jag själv få stå för.

Väl hemma diskuterade jag detta med min man, och jag var både ledsen och besviken på att det faktiskt finns så pass oärliga människor som inte alls har någon medkänsla för som omgivning. Vi diskuterade detta länge, och jag fick då för första gången höra talas om bilkameror. Jag har aldrig någonsin hört talas om att man kan montera en bilkamera i bilen, just för att undvika alla olika försökringsfrågor och tvister som kan uppstå vid sådana här händelser. Om jag hade haft en bilkamera i min bil, så hade den förmodligen kunnat fånga den bakomliggande bilens registreringsskylt. Detta hade underlättat mycket för mig, och samtidigt så hade det fått bilföraren att ta sitt ansvar. Trots att jag aldrig har varit med om olyckor i trafiken så insåg jag att det fanns många fördelar med att installera en bilkamera i varje bil i familjen (vilket är två stycken), och eftersom att allting idag går att handla på nätet så var jag snabbt inloggad för att klicka hem två stycken kameror till bilen. En mycket bekväm inköpsprocess som dessutom medförde information om hur jag skulle gå tillväga för att installera, och vad jag behövde köpa till, en bilkamera. Efter detta inköp kände jag mig betydligt mer tillfredsställd än vad jag gjorde då jag klev ur bilen efter den olyckliga hemfärden från jobbet.