Jag älskar ergonomi

Vi sitter tillsammans på kontoret och pratar om ergonomi.Det här med ergonomi

Det här med ergonomi är en krånglig sak. Men oerhört viktig.

De senaste 10 åren har jag jobbat på ett stort företag i Malmö. 2003 började jag jobba med företagets support genom telefon, men bara ett år senare avancerade jag och blev ansvarig för företagets all administration. Jag tycker att det är väldigt kul och spännande eftersom ingen dag ser likadan ut, men samtidigt är mitt jobb väldigt krävande eftersom jag spenderar 95 procent av min arbetstid vid mitt skrivbord.

Vad är problemet?

Ska jag vara helt ärlig så märkte jag ingenting i början. Ofta vaknade jag med ont i ryggen, smärtor i armen och sent på kvällarna fick jag ont i ögonen. Men som sagt, det var ingenting som jag reagerade på från första början. Jag tänkte väl att jag hade sovit konstig natten innan eller tittat för mycket på tv den senaste tiden.

Men efter fem år av liknande smärtor fick jag nog och bestämde mig för att ta tag i detta ordentligt. Jag tog kontakt med min chef och berättade vad som stod på. Hon log åt mig och sa:

Ja men det är väl inte så konstigt med tanke på att du sitter ner hela dagarna.

Jag förstod ingenting av vad hon sa. Men jag gav henne några minuter att förklara och när hon var klar kändes det som att en polett trillade ner. När jag började tänka på hur mycket jag faktiskt sitter ner om dagarna, att jag alltid sitter vid datorn, alltid stirrar in i en skräm och alltid håller samma ställning så förstod jag lite mer.

Ergonomi

Det var då jag fick höra om ergonomi för första gången, och att det faktiskt finns mängder av speciella möbler som ska hjälpa kroppen med just detta. Skrivbord, stolar, lampor you name it, det finns allt! Sen dess har jag aldrig lidit av smärtor i rygg, arm eller huvud. Jag älskar ergonomi! Läs gärna mer om ergonomi på följande hemsida.