Kontakta ett företag för en areamätning i Stockholm

Om du som privatperson står inför att sälja eller köpa en ny bostad i Stockholm så kan det vara av värde att först genomföra en areamätning. Anledningen till detta är att just en areamätning kan bespara dig dels en massa onödiga konflikter och dels att du faktiskt kan tjäna pengar på detta – oavsett här om du nu bor i Stockholm eller någon annanstans i Sverige. Vi nämner Stockholm som exempel då det är just där som priserna är som allra högst och att det även är där som en areamätning således är av mest värde. Det är nämligen så att många bostäder har felaktiga mått angivna i sina kontrakt och detta kan påverka ganska rejält om man genomför en ny areamätning i exempelvis Stockholm.

Vi kan här säga att du ska sälja en bostad i Stockholm – genomför en areamätning – och upptäcker att bostaden i fråga är betydligt större än vad siffrorna i kontraktet visar; då har du naturligtvis mycket pengar att hämta. Lägenheter i Vasastan i Stockholm säljs som bekant ofta med ett högt pris per meter2 och kan man – genom en areamätning – hitta en extra sådan så är ju också lyckan gjord. Annars då, om vi istället vänder på det och säger att du är köpare av en lägenhet i Stockholm och genomför en areamätning då du flyttat in; kan det också påverka?

Ja, vi kan här säga att du köpt en lägenhet i Stockholm och kontaktat ett företag för en areamätning som därefter visar att din nyköpta bostad är mindre än det angivna måttet som står skrivet i kontraktet. Även här finns det skäl att jubla – trots att du har en mindre bostad än vad du trott i Stockholm och anledningen till detta är att det ligger på säljarens ansvar att se till att allting sker korrekt. Du som köpare kan nämligen – tack vare denna areamätning – ha rätt till en retroaktiv ersättning från den tidigare ägaren och om vi då återigen ser till meter2 i Stockholm så kan ju detta vara en väldigt stor summa. Det är för övrigt inte någon särskilt dyr tjänst – här hittar du exempel på priser på areamätning.

Areamätning i Stockholm ger en korrekt bild

Det ligger således i både köpare och säljares intresse att se till att en areamätning blir genomförd innan man sätter sin kråka på ett kontrakt i Stockholm. Köparen för att slippa köpa en mindre lägenhet och säljaren för att antingen kunna få mer betalt eller för att slippa betala retroaktiv försäljning – en areamätning i Stockholm ser till att båda parters intressen tas om hand och därför bör man alltid göra detta innan man säljer eller köper.

Anledningen till att måtten inte stämmer överens med verkligheten är att man numera använder moderna laserinstrument då man genomför en areamätning samt att man även jobbar enligt nya tekniker – detta naturligtvis inte bara i Stockholm utan över hela Sverige.

Att ha korrekta mått skapar en större trygghet och naturligtvis bör man veta hur stor ens bostad är också – en areamätning skapar, helt enkelt, en mer korrekt bild över hus bostäderna i Stockholm och övriga Sverige ser ut.