Satin är ett perfekt materialval till korsetter

Satin (satäng) är en textil vävd med en speciell teknik som ger textil av allra finaste kvalitet. genom att väva trådarna omlott får man en slät textil, oftast med fin lyster och en len känsla. Tyget satin har använts till korsetter under århundraden, och är tack vare sina uppskattade egenskaper än idag ett av de allra populäraste materialen på underkläder och korsetter. Korsetten har en sexappeal som inte många andra plagg har, men behöver inte nödvändigtvis bäras i sexuella sammanhang. En korsett i satin passar till nästan allt och faller även de flesta, män som kvinnor, i smaken.

Du kan använda en korsett i satin som överdel till din bal- eller brudklänning (och givetvis går den använda även under klänningen), som överdel till ett par jeans, du kan ha den som överdel som den är eller under andra plagg, du kan använda en korsett till matchande sexiga underkläder i satin. Bara fantasin sätter gränser! Satin i sig känns väldigt lyxigt, och i ett exklusivt plagg som en korsett är det oslagbart!

Du kan hitta din korsett i satin på välsorterade underklädesbutiker eller på specialistbutiker online. Det är ganska ovanligt att hitta riktigt stabila korsetter i sortimentet hos vanliga klädkedjor, visst kan du finna tjusiga torseletter eller bustiers (som båda är en slags variant av korsetten) i satin, men passformen på en sådan är inte alls densamma! För att få tag i en “äkta korsett” i fin kvalitet tillverkad av exklusivt satin behöver du nästan uppsöka en specialistbutik inom underkläder, steampunk, högtidsplagg eller historiska kläder.

Och om du väl är ute efter en fin korsett så passa på att köp handskar, trosor och strumpeband i matchande satin på korsetten.se! Att matcha din nya korsett med snygga accessoarer kommer vara ett nöje i sig!