Stammis på restaurang

Restauranger är något som är viktigt i många lägen. Ofta vill man på födelsedagar fira lite extra genom att gå ut på en finare restaurang och ibland kanske man vill lyxa till det lite i vardagen. Kanske är mormor på besök och du vill bjuda henna på något gott eller så kanske det är dags för dejt med någon som du är intresserad av och du vill göra allt för att imponera på henne.

Det finns som uppräknat flera olika tillfällen när det passar sig bra att gå på restaurang. Många väljer också restaurangen när det är dags att sluta ett affärssamtal eller skriva på något viktigt papper. Restaurangmiljöer är ofta bra för just en avslappnad stämning och det finns naturliga avbrott om en affärsdiskussion skulle bli lite väl intensiv, till exempel när servitrisen kommer in och frågar om det får vara någon efterrätt eller kanske avec till kaffet?

Eftersom restaurangmiljön är så viktig i många lägen är det också viktigt att hitta en bra sådan som man också kan återvända till eftersom du då kommer känna dig säkrare och prestera bättre vare sig det är en dejt, affärsmöte eller en lugn middag med mormor. Du kan lära dig menyn, lära känna servitörerna och kanske bli en kund som har din alldeles speciella maträtt så att du inte ens behöver beställa när du sätter på bordet. Många drömmer om just en sådan relation till en restaurang. Att vara så familjär att man alltid har sitt bord på restaurangen och alltid har sin rätt som man alltid äter.

Jag har börjat få en liknande sådan realtion till en bra restaurang i Uppsala som heter Peppar Peppar. Bra personal och ett väl bemötande har gjort att jag återvänt om och om igen! Leta runt bland restauranger så kanske du hittar ditt drömhak någon dag.