Ta hjälp vid din köksrenovering

Ser man till den pågående trnden i Sverige som rör olika renoveringsjobb och projekt som sker i syfte att förbättra sina hem så är denna i grunden väldigt positiv – oavsett om man antlitar extern hjälp eller om man väljer att genomföra projekten på egen hand. Det som talar för att privatpersoner på egen hand kan genomföra olika renoveringar är att det i många fall inte alls är så svårt som man kanske kan tro. Vi klarar ofta av betydligt mer än vad vi tror och dessutom så kan man nu också använda sig av olika kanaler och medier för att hitta både inspriration samt detaljerade beskrivningar om hur man ska tillväga.

Det som man dock ska tänka på som privatperson är att inte ta sig vatten över huvudet och överskatta sina egen förmåga – en kombination som är väldigt farlig och som riskerar att kosat väldigt mycket; både ekonomisk och sett till sitt eget familjeliv. Det som vi menar här är att man alltid bör genomföra en noggrann kalkyl sär man – på ett ärligt sätt – radar upp sina egna förmågor, den tid man kan avsätta samt hur mycket pengar man har at röra sig med. Något som många inte gör och de är också där man ser hur olika projekt går över styr.

Förenklat så kan man säga att man underskattar att samtliga renoveringar tar väldigt mycket längre tid att genomföra och att man själv kanske enbart kan jobba på källstid och under helger; något som dessutom gör att man är tömd på energi och där andra saker – soffan, ett glas vin, en god bok – lockar betydligt mer än vad en påbörjad köksrenovering gör.

Billigare och bättre resultat

Det här medför att många projekt påbörjas, men som aldrig når mållinjen och att tiden där emellan skapar friktion och konflikter mellan familjemedlemmarna. Kortfattat här; ska du exempelvis genomföra en köksrenovering i Stockholm – gör det, men anlita professionell hjälp. En köksrenovering är ett typiskt exempel på ett projekt som innehåller väldigt många moment – som samtliga kräver olika kunskaper och tar lång tid – och det är därför som vi rekommenderar proffesionell hjälp.

Dessutom – och det här bör man fästa extra stor vikt vid – ska man genomföra en köksrenovering eller renovera ett badrum – oavsett om det sker i Stockholm eller i Kiruna – så måste man i många fall anlita professionell hjälp. Vill du exempelvis ha golvvärme så måste du ta hjälp av en behörig elektriker och om vattnet måste dras om så måste en vvs-montör kallas in; det är nämligen olagligt att dra sin egen el.

Med detta sagt och vid en omfattande köksrenovering så är det således bäst att – om du ändå behöver en elektriker och en rörmokare – att anlita ett företag som erbjuder totalentreprenad och som utför allt som rör detta projekt på en gång. Det blir både billigare, bekvämare och lämnar ett betydligt bättre slutresultat än om du på egen hand försöker – och misslyckas – med att renovera ditt kök. Gör gärna renoveringar; men låt dessa stanna vid de som du verkligen klarar av.