Terassvärmare – Vilket café skulle du välja?

Jag var ute på stan igår och jag fascinerades över en sak när vi skulle fika. Det var två caféer som låg bredvid varandra och standarden på dem var milsvid. Det måste vara en omöjlighet att sälja fika i det med sämre standard.

 

Det ena caféet hade antagligen inte köpt nya utemöbler de senaste årtiondena. De hade inga parasoller eller andra skydd mot vare sig regn eller sol. Jag förstår inte hur de tänkte när caféet bredvid hade investerat i fint staket runt deras uteservering, nya fina utemöbler, parassoller stora nog att skyda även från en gigantisk regnskur och sedan hade de till och med en matta som gick från staketet fram till entrén. På det fina caféet hade de tänkt till även på ett plan till. De fina dukarna de hade matchade blommorna som de planterat i blomlådor längs med staketet och de matchade även in med parasollerna. Caféet som kändes mer övergivet hade bara kvar de gamla dukarna som finns på var och varannan pizzeria som går i rödvitrutigt.

 

Det var som natt och dag, som himmel och helvete eller något annat som gör kontrasten till svart eller vit. Sist höjdpunkten som det fina caféet hade kostat på var infravärmare. Jag kan tänka mig en ruggig sommardag när man vill ta en kopp kaffe och ändå vill sitta ute. Det enda som hindrar en är att det är kallt. Det fina caféet skulle fortfarande kunna låta sina kunder sitta ute och på så sätt tjäna in kostnaden för att ha sina terassvärmare igång.

 

Frågan är väl hur länge granncaféet kan hålla öppet. Hur ska de kunna konkurera mot det väl genomtänkta konceptet och mysfaktorn att sitta hos grannen. Jag tror faktiskt inte att det går. Jag fick en sjuk tanke om att det kanske förhöll sig så att det säljer annat än bara vanligt fika. Nu får man inte tänka sådana saker i Sverige, men om de nu ska gå runt på något sätt måste de få in pengar på annat än kaffe och kanelbulle. Jag antar att ni förstår vilket café vi valde för dagen.