Vad en glasmästare i Solna kan hjälpa dig med

Glas blir ett allt mer populärt material för heminredning och design, inte minst i Stockholmsområdet. I Solna, till exempel, blir det allt vanligare med glasdetaljer i såväl bostäder som kontorsfastigheter.

Själva inredningsbiten kan man kanske klara av själv – om man nu inte vill anlita en heminredningsexpert för dyra pengar förstås – men de glasarbeten som behövs bör man förstås hålla sig borta ifrån om man inte är utbildad och/eller kunnig på området.

Hitta en glasmästare i Solna

Då bör man försöka hitta en glasmästare i Solna i stället som kan bistå med en service av högsta klass. Och det finns som sagt mycket man kan göra med glas för att piffa upp sin bostad. Här är några exempel.

Badrummet

Glasdetaljer i badrummet är mycket vanligt förekommande. Många har duschväggar i glas som ger ett fräscht intryck. Känslan i badrummet ska vara ljus, ren och fräsch och den effekten får man när man använder glas. Dessutom är det ett material som är både lättstädat och slitstarkt, vilket gör att det passar utmärkt för badrummet.

Köket

Även i köket är det mycket vanligt med glasdetaljer. Och det finns en mängd olika alternativ. Att ha en bänkskiva i glas blir allt mer populärt, men det finns även andra användningsområden som man kanske inte tänker på. Saker som verkligen kan göra ens kök unikt

Till exempel kan man istället för kakel ha glas ovanför bänken och spisen. Man kan förstås inte ha vilket glas som helst där men det genomlackerade glaset Lacobel fungerar utmärkt för detta ändamål. Man kan även använda sig av ett klart härdat glas, som dessutom gör det möjligt att ha en läcker utsmyckning bakom. En glasmästare kan givetvis komma med tips och råd kring vad som passar bäst för just ert kök.

Precis som vi nämnde angående badrummet så är det smart att använda glas i köket då det är lättstädat och slitstarkt.

Fönster och dörrar

Att fönstren är gjorda av glas är förstås en självklarhet, men här kan man använda sig av en glasmästare för att fräscha upp sin bostad. Det finns många olika läckra fönsteralternativ att välja ibland. Naturligtvis måste man tänka lika mycket på funktionaliteten som designen när det gäller fönstren.

Rumsavdelare i glas

En smart lösning för den som vill skapa nya rum/utrymmen utan att behöva smälla upp en vägg. Rumsavdelare i glas ger ett mycket fräscht och elegant intryck. Ett alternativ till detta är att använda sig av glaspartier som är skjutbara. Se bara till att anlita en skicklig glasmästare så att allt fungerar på bästa sätt.

Inredningsdetaljer i glas

Då pratar vi inte om glasvaser eller liknande som kan köpas färdig och placeras ut där man så önskar utan mer avancerade saker som kräver en insats av en glasmästare. Man kan till exempel få en unik bordsskiva i glas eller varför inte ett hyllplan? Återigen, det är bara fantasin som sätter gränserna när man använder glas för inredning och design.

Uterum/balkong

Kanske inte något direkt inredningstips men det blir allt vanligare med uterum i glas i just Solna. Det är ett mycket praktiskt och läcker sätt att förlänga sommaren på. Självklart kan man även få balkongen – om man nu har någon sådan – inglasad.