Vad skiljer städföretagen åt gällande flyttstäd?

Den som vill beställa tjänsten flyttstäd bör inte enbart titta på vilket pris som erbjuds av företaget. Det är den punkt som de allra flesta fokuserar på men i detta fall glömmer man det ”finstilta” vilket kan slå hårt tillbaka i längden.

Städgarantin – En trygghet för dig

En av de viktigaste punkterna att titta på är om företaget har städgaranti och vad i så fall som gäller för att man ska kunna utnyttja denna garanti. Städgaranti betyder att man (inom en viss tid) kan klaga på städningen och att städföretaget då kommer ut och åtgärdar det som inte är genomfört tillräckligt bra.

En del företag erbjuder frivillig städgaranti. De kan till och med erbjuda ett något billigare pris om man väljer bort garantin. Men då har man inte heller rätten att klaga om man anser att städningen inte har genomförts på ett korrekt sätt.

Det vanligaste är däremot att städgaranti alltid ingår. Det blir inte bara en trygghet för kunden utan också en trygghet för företaget att de inte lämnar en kund som inte är nöjd.

Det som skiljer gällande städgaranti är hur nära inpå städningen som klagomålet måste framföras. Ibland är det så kort tid som ett dygn medan vissa företag ger kunden en vecka på sig att inspektera flyttstädningen. I och med att det är mycket att stå i under en flytt kan 24 timmar vara extremt stressande. Inte minst om flytten har genomförts till en annan stad.

Ha kontroll på vad som ingår i flyttstäd

En annan punkt som skiljer städföretagen åt gällande flyttstäd är vad som ingår. Det är lätt att tro att en flyttstädning ska innehålla alla de städmoment som behövs för att man ska kunna flytta från lägenheten och bjuda in nästa hyresgäst. Men så är inte alltid fallet.

En del företag har inte fönsterputs som standard utan som ett tillval som därmed kostar extra om det väljs. Andra gör inte ren vitvaror medan vissa enbart torkar ”fria ytor”. Det sista betyder att man själv måste ha dragit fram spisen för att företaget ska göra rent bakom den. Är den inte framdragen när städföretaget kommer genomförs ingen städning där.

Vad händer om du ångrar dig?

Nycklar som ska överlämnas, flyttbil som ska bokas och flytthjälp som ska komma på utsatt tid. Det är mycket som kan göra att schemat för flytten blir förskjuten en eller ett par dagar. Vet du vad som händer om du ringer ditt städföretag samma dag och avbokar flyttstädningen? Kontrollera hur lång tid i förväg du kan avboka eller flytta tid för städningen.

Tänk över vad du tycker är viktigt  – utöver priset alltså.